PAROC Steinull – den naturlig bærekraftige isolasjonen

Steinull er naturens egen opfinnelse

Steinull er naturens egen oppfinnelse og har blitt brukt i mer enn 80 år. Når vulkanen har utbrudd, gjør vinden i fjellet den smeltede steinen om til fibre. Disse tynne fibrene er den første formen for steinull

PAROCs steinullisolasjon lages på en liknende måte ved å smelte vulkansk stein som basalt, gabbro og dolomitt ved 1500 °C og gjøre den om til fibre. Ved industriell produksjon av steinull tilsetter vi en liten mengde organisk bindemiddel (2–4 %) for å stabilisere fibrene. Det fanges luft i små porer i steinullfibrene, noe som gir en slitesterk og brannsikker isolasjon med meget gode termiske egenskaper. Luften i porene står for 95–99 prosent av isolasjonens volum.
PAROC Steinull er bærekraftig

På grunn av steinullens naturlige brannsikre egenskaper oppnås en unik kombinasjon av fordeler:

Vi fremmer bruken av livssyklusvurderinger (LCA) i byggebransjen, og vi gjennomfører LCA-er for alle produktene våre for å finne og forbedre miljøpåvirkningen.
Paroc støtter FNs globale mål

BES 6001 sertifisering

Paroc er sertifisert med standarden BES 6001 for ansvarlig innkjøp av byggeprodukter, av BRE (Building Research Establishment Limited). Sertifiseringen omfatter alle Parocs europeiske anlegg for produksjon av varmisolasjon. Paroc var den første produsenten av mineralull som oppnådde BES 6001 og fikk vurderingen «God» for sin ansvarlige innkjøp av materialer.

ISO 14001 sertifisering

Paroc er ISO 14001-sertifisert. Dette indikerer at Paroc har fokus på miljøfaktorer som utslipp til luften, avfallshåndtering, bruk av naturressurser og energieffektivitet og at miljøpåvirkningen fra produksjonen kontinuerlig forbedres. 

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.