Marine produkter i PAROC Calculus

10 jun 2019

Den nyeste oppdateringen av beregningsverktøyet for teknisk isolasjon, PAROC Calculus, åpner døren til skipsbyggingens verden. Marine produkter fra PAROC og deres spesialiserte kledninger er nå tilgjengelige i den oppdaterte databasen.

Tilføyelsen av marine isolasjonsprodukter og kledninger i PAROC Calculus betyr at alle isolerte elementer på et skip eller til havs – eksosrør, rør og kanaler samt tanker – nå kan beregnes ved hjelp av de riktige marine sertifiserte produktene fra PAROC. 

Link til PAROC Calculus

Beregning med riktig kledningsemissivitet kan være svært viktig for å bestemme overflatetemperaturen av et isolert element i det marine miljøet, og derfor for beskyttelse av personell til havs.

Moderne skipsbygging ser stadig oftere på utfordringer koblet til vekt av hensyn til drivstoffeffektivitet, rekkevidde og manøvrerbarhet. Derfor er Calculus-funksjonen som viser isolasjonsvekten, også svært praktisk for designere.

Hvordan fungerer det?
Hvis du vil utføre beregninger med marine produkter fra PAROC, aktiverer du boksen Marine object (Marint objekt) under overskriften Select object (Velg objekt). Produkttilbudet skiftes til marine produkter. De mest populære marine produktene fra PAROC publiseres i Calculus. Også de marine kledningene ligger i systemet. De er oppført under overskriften Isolation (Isolasjon) i kledningsmaterialer.