PAROC FAS B – Årets produkt 2012 i Litauen

05 feb 2013
Algirdas Butkevičius (høyre), Jonas Liubertas, Robertas Dargis - President i den litauiske industrielle organisasjonJonas Liubertas, generaldirektør for UAB Paroc, fikk en gullmedalje for pusseskiven PAROC FAS B i konkurransen om Årets produkt 2012 i Litauen. Konkurransen betraktes som Litauens viktigste begivenhet for næringslivet. Litauens statsminister Algirdas Butkevičius gratulerte vinnerne og delte ut prisene.

Formålet med denne årlige konkurransen er å øke kvaliteten på og fremme konkurranseevnen for litauiske produkter samt å vise landets industriproduksjon, varer og tjenester til et internasjonalt publikum. Totalt 80 bedrifter i 15 ulike bransjer var nominert i konkurransen Årets produkt i Litauen. Produktene til de nominerte bedriftene ble bedømt av eksperter fra ulike bransje- og næringslivsorganisasjoner.

Litauens statsminister Algirdas Butkevičius var fornøyd med at antallet konkurrenter øker for hvert år. Det gjelder spesielt dette året da små og og mellomstore bedrifter også har begynt å delta.

Jonas Liubertas var også svært fornøyd da han mottok utmerkelsen fra den litauiske statsministeren.

”Jeg er svært stolt over prisen, og ser det som en velfortjent bekreftelse på lagånden i Paroc. Vi fortsetter med forbedringsarbeidet og er overbevist om at våre produkter vil bidra til suksess for litauisk produksjonsindustri og teknologi i tiden som kommer”, sa han i takketalen.

PAROC FAS B har stor spredning i Litauen takket være sin store anvendelighet. PAROC FAS B brukes til isolering av så vel nye bygninger som restaureringsprosjekter. PAROC FAS B er for eksempel brukt som isolasjonsmaterial i den ni etasjer høye boligblokken Konarskio butai i Vilnius sentrum, på et sykehus i Akmenė og i fleretasjesbygninger i Klaipėda

Kort om PAROC FAS B

PAROC FAS B er en ubrennbar (EN ISO 1182) isolasjonsplate av steinull med eksepsjonelle termiske egenskaper, beregnet for tynnpussede fasader på nye bygninger og restaureringsprosjekter. Platen er fuktsikker og reagerer ikke på temperaturendringer. Ved hjelp av tynnpussplater er det mulig å få et jevnt underlag for tynnpuss hvis den bærende veggen er ujevn. Fordelen er også bedre lydisolering og økt brannbestandighet for yttervegger. Produktets varmeledningsevne er λD 0,036 W/mK (EN 13162).