Stor interesse da Paroc bød på kunnskap og inspirasjon under Paroc®-dagene i Skövde

02 nov 2012

Paroc, som er en av Europas ledende produsenter av steinullsisolering, samlet 180 personer fra bransjen under Paroc®s inspirasjons- og kunnskapsdager i Skövde den 25. og 26. oktober. I løpet av de to dagene ville Paroc belyse noen av bransjens mest aktuelle saker, bl.a. energieffektivisering, restaurering og brannsikkerhet. Samtidig kunne de feire 75-årsjubileum. Det var mange seminarer, og deltakerne fikk selv velge emnene som passet dem best.

Paroc days 2012

– Vi kan helt klart oppsummere dagene som svært vellykkede. Interessante forelesninger, et stort engasjement hos alle som kom og en fantastisk gallamiddag. Dagene viste at Paroc ligger i forkant av bransjen internasjonalt sett. Jeg fikk anledning til å fortelle mer om Paroc i dag og i fremtiden, vi har kommet lang vei og har en spennende fremtid i sikte. Paroc er en sterk internasjonal aktør, og i Sverige er vi en stor arbeidsgiver og en trygg leverandør til byggebransjen – noe vi vil fortsette å utvikle, sier Lars Westerlund, Senior Vice President Building Insulation, Paroc Group.

– Vi kan helt klart oppsummere dagene som svært vellykkede. Interessante forelesninger, et stort engasjement hos alle som kom og en fantastisk gallamiddag, sier Lars Westerlund, Senior Vice President Building Insulation, Paroc Group.

For å gi best mulig utvalg av kunnskap hadde Paroc invitert gjesteforelesere til Paroc®-dagene, blant andre Cecilia Uneram fra Brandskyddsföreningen, som snakket om viktigheten av å ha tydelige regler når det gjelder brannsikkerhet, og Agneta Persson fra WSP Sverige, som fortalte om bærekraftige byer og bærekraftig energi.

– Brandskyddsföreningen er en ideell medlemsorganisasjon som arbeider for et mer brannsikkert Sverige. Min forelesning under Paroc®-dagene handlet om hvordan vi jobber for å skjerpe byggereglene for brannspredning i vegger og fasade, samt beskyttelse mot utvendig brann. Vi vil også arbeide med å utvikle nye testmetoder for fasader samt bedre og mer informasjon og opplæring til bygningsarbeidere. Vi etterlyser dessuten retningslinjer for hvordan brennbar isolering skal oppbevares, sier Cecilia Uneram, virksomhetsutvikler og rådgiver i Brandskyddsföreningen.

– Riksdagen har et mål om å redusere energibruken i Sverige betydelig. For å nå disse målene kreves det vesentlig innsats, og for at vi skal få en bærekraftig utvikling og konkurransedyktige byer må vi gjøre det riktig fra begynnelsen. Hvordan går man frem for å redusere energibruken i en by, hvilke områder gir størst effekt og hvordan når man de internasjonale målene om å halvere energibruken innen 2050? Dette var noe av det jeg snakket om under seminaret jeg holdt, sier Agneta Persson, teknisk konsulent hos WSP Sverige.