Villa, Värnamo, Sverige

Paret Elin Claesson og Johan Palm har bygd et hus fra Fiskarhedenvillan. Det forventes å stå innflyttingsklart i månedsskiftet november/desember.

Siden Fiskarhedenvillan bygger i løsvirke, har Elin og Johan hatt muligheten til å endre planløsningen etter eget ønske. Siden Elin jobber som konstruktør/prosjektør innen VVS, har hun selv deltatt i byggeprosjektet. Hun har selv blant annet tegnet husets ventilasjonssystem og montert kanalisoleringen. 

Også tekniske installasjoner, som for eksempel ventilasjonskanaler, må isoleres for å spare energi og redusere miljøbelastningen. Paroc Hvac AirCoat er en branngodkjent totalløsning for isolering av runde ventilasjonskanaler. Monteringen er enkel og kan gjøres raskt i én operasjon med minimalt med søl. 

Det brukes også isolasjonsprodukter fra Paroc til yttervegg/bjelkelag/innervegg.

 

Brukte produkter:

PAROC Hvac AirCoat

PAROC eXtra

Rask og enkel montering av villaens ventilasjonskanaler

Villaen ligger fem kilometer sør for Värnamo langs den lange og smale innsjøen Vidöstern, som elven Lagan renner gjennom. Her har Elin Claesson og Johan Palm funnet det perfekte stedet å bo. Byggeprosjektet startet i mai med støping av såle, og alt har gått på skinner siden.

Elin kontaktet Martin Haglund, selger for comfort og ventilasjon hos Lindab, for å få hjelp til å finne et ventilasjonsaggregat.

Martin Haglund, Lindab:
«Jeg foreslo ett som monteres på loftet. Siden hun er VVS-konsulent og selv har tegnet kanalsystemet, foreslo jeg at hun kunne montere det selv.»

Elin bet på, noe som i følge Martin Haglund gjorde valget av ventilasjonsisolering enkelt. «Med Paroc Hvac AirCoat trenger man minimalt med forkunnskap for å få en perfekt montering. I tillegg får man god energieffektivitet», fortsetter Martin.

Elin hadde ingen problemer med monteringen. «Alt fungerte veldig bra. AirCoat var enkel å montere, og man trengte ikke erfaring med isolering. Først monterte vi alle detaljene, og deretter de rette isolasjonsbitene som sitter mellom detaljene. Vi brukte nettet for å finne ut hvordan det skulle gjøres, og vi forstod det veldig raskt», forteller Elin Claesson.

Paroc Hvac AirCoat ble lansert i 2016. Philip Malek, produktsjef VVS og Prosess Skandinavia, fremhever fire gode argumenter for å bruke produktet:

  • En god totalløsning for runde ventilasjonskanaler, isolering for rette kanaler, T-stykker, bend på 45° og 90°, samt monteringstilbehør.
  • Sparer plass ved kombinasjonsisolering, for eksempel for brann og kondens.
  • Rask, elegant og enkel montering sammenlignet med tradisjonell nettmatte.
  • Minimalt med kapp.

Philip Malek mener at AirCoat er unik med sin totalløsning. Produktet er produsert og tilpasset for varme-, støy-, kondens- og brannisolering. AirCoat er også godkjent for utvendig isolering av ventilasjonskanaler i brannklasse EI30. «Ventilasjonen er ett av de viktigste systemene i en bygning, og det er stor interesse i markedet», avslutter Philip. 

 

 

Ventilasjonen er ett av de viktigste systemene i en bygning, og det er stor interesse i markedet!

Prosjektinformasjon

Kategori
  • VVS
År 2016
Land Sweden
Postnummer og sted Värnamo
Entreprenør