Villa, Uppsala, Sverige

I Dalby-Viggeby utenfor Uppsala bygger Schröder Fastighetsutveckling arkitekttegnede villaer i massivtre, en byggeteknikk hvor man krysslimer tre til blant annet veggelementer. Teknikken gir positive egenskaper, som at huset blir diffusjonsåpent, noe som gir godt inneklima, og man får god energiytelse siden elementene er vindtette. 

For å redusere energiforbruket til nær null stilles det krav til alle deler ved renovering eller nybygg: tetthet, isolasjon, vinduer og dører, samt varme- og ventilasjonsanlegg. Schröders mål er å bygge kvalitetshus med god arkitektur, god energiytelse og en fornuftig økologisk profil. Helt enkelt klimasmart bygd tvers igjennom. Derfor passet PAROC WAS 35, Klimaplate ZERO, veldig godt til bedriftens byggeprosjekt i Dalby-Viggeby. 

Arbeidet ble påbegynt i september 2016, og til våre skal to hus stå klare for salg.

 

Produkter som er brukt:

PAROC WAS 35, Klimaplate ZERO

Langhusene i Dalby er perfekte for ny, smart festemetode

Det forplikter å bygge hus når man skal gjøre det i kulturmiljø i et vakkert Mälarlandskap. Schröder Fastighetsutveckling bygger to såkalte langhus i en gammel landsby. I forbindelse med reformene på 1800-tallet forsvant mange landsbyer. Eier Martin Schröder forteller:

«Her var det nesten ikke igjen gamle bygninger. Vi ville at det skulle bli slå lite rotete som mulig, og derfor samlet vi bod og garasje i samme bygning. På samme måte som bonden hadde en bygning for oppbevaring av redskap, er det nå en carport gjennom huset.»

Løsningen med PAROC Klimaplate ZERO er basert på en ny festemetode som passet godt til byggingen av Schröders langhus.

«Vi ønsket oss en plate av denne typen. Med den teknikken vi bruker, passer Klimaplate ZERO perfekt. Jeg har problemer med å se for meg noe bedre. Vi skrur med én type plugg gjennom isolasjonen og veggen bak. At vi har hatt en massiv trevegg å jobbe med, har naturligvis forenklet arbeidet.»

«Monteringen var veldig enkel, og resultatet ble veldig bra. Vi testet i det første huset, og vi fant ikke noe å klage på. Tvert imot var det veldig enkelt å arbeide med, og ga et fantastisk energiresultat. Så det ble PAROC Klimaplate ZERO i hus nummer to også.»

 

Vi testet i det første huset, og vi fant ikke noe å klage på. Tvert imot var det veldig enkelt å arbeide med, og ga et fantastisk energiresultat. Så det ble PAROC Klimaplate ZERO i hus nummer to også.

Horisontale fasadeskruer tar vindbelastningen, og vinklede skruer tar vertikal belastning

Parocs Klimaplate er en suksesshistorie som har hjulpet mange huseiere med etterisolasjon for å redusere energiforbruket. Nye Klimaplate ZERO er en utvikling av det produktet. Klimaplate ZERO leveres i tykkelsene 150, 200 og 250 mm og gjør det mulig å gjennomføre energirenovering som tilsvarer energiklasse A. Platen kan, som i Uppsala, også brukes i forbindelse med nybygg. Da som utvendig isolering mot underlag av tre. 

Det som er spesielt med den nye festemetoden, er at den har horisontale fasadeskruer som tar vindbelastningen og vinklede fasadeskruer som tar vertikal belastning fra fasaden. Det forteller Lars-Erik Olsson, produktsjef for Paroc Byggisolering.

«De horisontale skruene fester også isolasjonen mot veggen bak. Hvis antall vinklede fasadeskruer økes, økes også lastevnen. Denne kombinasjonen gir en meget robust konstruksjon.»

«Vi håper at PAROC Klimaplate ZERO blir en like stor suksess som PAROC Klimaplate ble», sier Lars-Erik.

 

De horisontale skruene fester også isolasjonen mot veggen bak. Hvis antall vinklede fasadeskruer økes, økes også lastevnen. Denne kombinasjonen gir en meget robust konstruksjon.

Schröder Fastighetsutveckling AB ble tipset om Klimaplate ZERO av planleggeren sin etter at Paroc sendte ut et nyhetsbrev om produktet. Det gjorde Paroc Byggisolering med Lars-Erik i spissen glade på flere måter.

«Delvis er det et fint referanseobjekt, og delvis er det et bevis på at utsendelsene våre fungerer og blir tatt imot på en positiv måte. Schröder Fastighetsutveckling kontaktet Mikael Olofsson, teknisk rådgiver hos oss. Han kunne fortelle dem hvordan produktet skal brukes, samt hjelpe dem med dimensjonering av fester.»

Prosjektinformasjon

Kategori
  • Veggisolering
År 2017
Land Sweden
Adresse Dalby-Viggeby 60
Postnummer og sted 755 91 Uppsala
Arkitekt Arkitekter Svanström Scherrer, Arkitekt SAR Tomas Svanström
Designer Bjerking AB, Niklas Stenlund
Entreprenør

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.