Treningssenter, Göteborg, Sverige

Friskis & Svettis' forretningsidé er «Lystbetont og lett tilgjengelig kvalitetstrening for alle». I dag har foreningen over en halv million medlemmer. I Sverige er det 108 lokale foreninger, og i Norge er det 40. Friskis & Svettis har også virksomhet i  Helsingfors, Vanda, København, Brussel, Luxemburg, Paris, London og Aberdeen. 

Friskis & Svettis driver sin virksomhet i store lokaler hvor det ofte er høyt og støyende volum. I tillegg til vanlig trening tilbys gruppetrening, for eksempel jympa, spinning, sirkeltrening, vektstang, step og yoga. Treningen gjennomføres ofte samtidig, noe som stiller strenge krav til gode akustikkløsninger.Parocs produkter brukes ofte i treningshaller og idrettsanlegg. En rekke Friskis & Svettis-foreninger bruker våre lydabsorberende produkter i tak og på vegger.

Det skal være enkelt å høre tale i alle deler av en treningshall / et treningslokale. I lokaler med to harde parallelle vegger som står overfor hverandre, kan lyden kastes frem og tilbake, og det kan oppstå et fenomen som kalles flutterekko. Dette er spesielt vanlig i rom med liten eller sparsom lydabsorberende møblering, for eksempel i et treningssenter. I slike rom er det ekstra viktig med veggakustikkplater for å komplettere absorberende himling. PARAFON Wall Panel er veggakustikkplater som har en slitesterk, vevd overflate som tåler støt og slag, og de er derfor velegnet på utsatte steder. I tillegg er de enkle å rengjøre. Alternativt kan en myk akustikkplate som PARAFON Buller brukes på vegger,
men de bør da beskyttes av for eksempel trestendere eller metallnett.

Produkter som er brukt i Göteborg:

PARAFON Nordic

Prosjektinformasjon

År 2010
Land Sverige