Restaurant Spisa Matbar, Göteborg, Sverige

Spisa Matbar i Göteborg henter inspirasjon til menyen fra Middelhavet og kombinerer det med en enkel, men rustikk innredning. I en fullsatt restaurant med et herlig barmiljø er det en utfordring å holde lyden på et nivå som egner seg for normale samtaler. For å skape et behagelig lydnivå har man kledd himlingen i lokalet med PARAFON Step. Det er et nytt konsept innen akustikk for himlinger der man selv kan bestemme design og farge. Og fordi akustikkplatene har ulike nivåer, absorberes lyden bedre og man får et bedre lydbilde i lokalet.

Brukte produkter:
PARAFON Step 

Lydbildet påvirker gjestens totalopplevelse

Da Björn Persson bestemte seg for å åpne sin fjerde restaurant i Göteborg, denne gangen på Övre Husargatan i Linnéstan, hadde han konseptet klart. Gjesten skulle omsluttes av en industriell, men likevel varm følelse. Menyen skulle være en blanding av middelhavets matkulturer, og baren skulle være hjertet i lokalet. Han ønsket seg en restaurant hvor det var like naturlig å bestille en sjuretters smaksmeny som å ta et glass champagne i baren sammen med et par skiver lufttørket skinke eller en velsmakende ost. Det skulle være liv og røre, og alle skulle føle seg velkomne.

– Etter så mange år i bransjen vet jeg at man ikke kan slurve med noe. Jeg vet også at man får igjen for det man investerer i byggeprosessen. Et gjennomtenkt konsept og en arkitekt som forstår og kan utvikle ideer, er avgjørende. Til slutt blir materialvalget kronen på verket. Derfor er jeg veldig fornøyd med at Paroc kom med denne nye løsningen. En veldig god og lydabsorberende himling som gir oss det deilige surret, men samtidig den følelsen vi ønsket oss i lokalet gjorde det enkelt å velge Paroc, sier Björn Persson.

En veldig god og lydabsorberende himling som gir oss det deilige surret, men samtidig den følelsen vi ønsket oss i lokalet gjorde det enkelt å velge Paroc, sier Björn Persson.

Paroc har laget et nytt konsept innen akustikk for himlinger hvor man selv kan bestemme design og farge. Og fordi akustikkplatene har ulike nivåer, absorberes lyden bedre og man får et bedre lydbilde i lokalet.

– Dette er det første prosjektet med det nye konseptet, og vi er svært fornøyde. På SPISA har vi satt opp akustikkplatene slik at de danner et uregelmessig mønster som gir en herlig følelse samtidig som vi optimaliserer den akustiske effekten. Arkitekten Johan Olsson, som sammen med kollegaene på Bornstein Lyckefors står bak SPISAs innredningskonsept, valgte en litt flekkete mørkegrønn farge som gjør at taket smelter inn på en svært trivelig måte i restauranten, sier Mikael Jonsson, arkitektansvarlig i Paroc.

Dette er det første prosjektet med det nye konseptet, og vi er svært fornøyde. På SPISA har vi satt opp akustikkplatene slik at de danner et uregelmessig mønster som gir en herlig følelse samtidig som vi optimaliserer den akustiske effekten.

– Det var en utfordring å finne en akustikkløsning i lokalet med en takhøyde på 4,70 meter, et pusset betonggulv og en leilighet. Lydbildet påvirker gjestens totalopplevelse, og derfor er det en avgjørende detalj for en restaurant. Risikoen for at det skulle bli et lydnivå som var helt uakseptabelt, var overhengende, men da vi tok opp dialogen med Paroc, fant vi en løsning som gjorde det mulig for oss å bygge nøyaktig slik vi ønsket det, og det ble dessuten en innredningsdetalj som jeg er svært fornøyd med, sier Björn Persson, eier av den nyåpnede restauranten SPISA i Göteborg.

Lydbildet påvirker gjestens totalopplevelse, og derfor er det en avgjørende detalj for en restaurant. Risikoen for at det skulle bli et lydnivå som var helt uakseptabelt, var overhengende, men da vi tok opp dialogen med Paroc, fant vi en løsning som gjorde det mulig for oss å bygge nøyaktig slik vi ønsket det, og det ble dessuten en innredningsdetalj som jeg er svært fornøyd med.

Prosjektinformasjon

Kategori
  • Akustikk
År 2013
Land Sweden
Adresse Övre Husargatan 3
Postnummer og sted 411 22 GÖTEBORG
Arkitekt Bornstein Lyckefors

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.