Restaurant REST, Oslo

På Restaurant REST i Oslo er det fokus på resirkulering gjennom hele konseptet. Ikke bare når det gjelder maten og hva den serveres på, men til og med taket er laget av gjenbrukbart materiale. Akustikkplatene PARAFON Step av holdbar steinull gjør en fin jobb for å forbedre akustikken og skape lydmiljøet restauranten var ute etter. Kontrasten mellom den naturlige steinullens rå struktur på akustikkplatenes synlig kanter og de slette overflatene bidrar ytterligere til dynamikken og variasjonen i konseptet, å ble en innredningsdetalj i seg selv.

 

Brukte produkter:

PARAFON Step

På gjenbrukte stier 

Skeive og rare gulrøtter. Skrukkete tomater. Buken av torsken. Kyllingføtter. Kje og gjeitekjøtt. Skrotfisk du aldri har hørt om. På restaurant Rest. i Oslo finnes det en råd tråd og den heter resirkulering. Ikke bare i det som står på menyen utan gjennem hele konseptet.

-Vår ide er å utnytte så mye vi kan av alle typer råvarer, men det igjen har vært en del av grunnholdningen hos mange generasjoner husmødre til alle tider. En rett som Coq Au Vin,  Bouef buorgogne eller for den saks skyld en klassiker som Bouillabaisse, er jo retter av det som ble til overs, sier kjøkkensjef Jimmy Øien på restaurant Rest. 

Interiøret er også karakteriseret av resirkulere materiale. Uniformene er laget av stoff donert fra Fretex. Porselenet er resirkulert glass, leire, østersskjell og hønseben. Sirkel har levert resirkulert glass. Paroc har gitt tak av holdbar steinull over hodet. 

-Hverken Jimmy eller jeg hadde reflektert så mye over taket, men nå er jeg sjeleglad for at vi kom i kontakt med Paroc. For alle som har gått ut og opplevd hvor utfordrende dårlig akustikk kan være på enkelte steder, vet at et tak ikke bare er et tak. Her har vi klart å skape en lun – og dempet – atmosfære, men hvor vi også kan spille den musikken vi liker. Det er faktisk langt viktigere enn det man tror dett med lyd – eller ikke lyd, sier Øystein Ruud, initiativtager og styreleder. - I tillegg synes vi det er kult og passer inn. Det er en vesentlig del av interiøret. 

Forsterker rommet

Taket det er snakk om er PARAFON Step, fra Paroc, en tak-løsning som gir utallige muligheter til å skape attraktive og unike interiørløsninger. 

- PARAFON Step for grids passer perfekt til miljøer som restaurant Rest. fordi du har mange muligheter når det kommer til design og uttrykk. Her mener jeg det forsterker rommets innredning samtidig som det er enkelt å få tilgang til all teknisk installasjon over himlingstaket. Samlet sett mener jeg det forsterker helhetsopplevelsen av rommet, og bidrar til rommets design og innredning, sier Geir Melby, Country manager i Paroc Norge.  
 
I utarbeidelsen av taket har de samarbeidet med det anerkjente arkitektfirmaet Bornstein Lyckefors, hvor grunntanken var enkel: akustikkplater i ni ulike formater og tre tykkelser som gir ulike nivåer i høyden. Det igjen gir utallige kombinasjonsmuligheter, sammen med fritt farvevalg.

PARAFON Step er laget av PAROC Steinull, kjent for sin evne til å absorbere lyd. I tillegg er det 100 % ikke-brennbart. Kontrasten mellom den naturlige steinullens rå struktur på akustikkplatenes synlige kanter og de slette overflatene bidrar ytterligere til dynamikken og variasjonen i konseptet. 

Steinullen i platene i ulike tykkelser gir en unik akustikk for rom hvor mange er samlet samtidig. Det skaper behagelige lydforhold for både gjester og ikke minst ansatte som oppholder seg i slike arbeidsmiljøer over lengere tid.
 
-PARAFON Stpep konseptet passer perfekt til lokaler hvor man ønsker at taket ikke bare skal være en nøytral base. Spesielt i lokaler som restauranter, cafeer, kontorer og hotell der design og funksjon er veldig viktig, sier Geir. 
 
Viktige egenskaper ved PARAFON Step:

  • STEP DIRECT limes direkte mot underlaget
  • STEP FOR GRIDS monteres i nedpendlet bæreverk
  • Har den beste lydklassifiseringen: A-Absorbent
  • Brannklassifisering ihht Euroclass A2-s1, do
  • Leveres med EPD (Enviromental product declaration) 
  • Valgfrihet i farge, tykkelse og format: 18, 34 og 50 mm tykkelse samt 9 dimensjoner 

Prosjektinformasjon

Kategori
  • Akustikk
År 2018
Land Norge
Adresse Kirkegata 1-3
Postnummer og sted 0153 Oslo

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.