Passivhus, Vanda, Finland

Veggkonstruksjonen består av PreWIS (Prefabricated Wall Insulation System med PAROC FAL 1 tynnpusslamell) og har en total tykkelse på 510 mm. En fordel med veggkonstruksjonene er at vinduskarmene blir brede, noe som verdsettes av husets beboere.

Som takisolering ble det brukt PAROC eXtra-plater og PAROC løsull med en tykkelse på 600 mm. Riktig isoleringsmateriale i riktig tykkelse fungerer også utmerket som lydisolering i områder der lyden av passerende fly kan være sjenerende.

Paroc skapte passivhuskonseptet sammen med VTT, og dette Paroc-passivhuset er en av bygningene som inngår i pilotprosjektet. VTT måler og analyserer energiforbruket og overvåker også inneklimaet.

Hittil har beboerne og VTT-forskerne vært fornøyd med bokomforten og energiforbruket i huset, som er isolert med PAROC® steinull.

Produkter som er brukt:
PAROC FAL 1, PAROC eXtra, PAROC BLT 6 løsull

Parocs passivhus var det første passivhuset som ble bygd i Finland. Det punkterte mange myter om passivhus, blant annet den at alle passivhus har små vinduer og ser ut som kasser. Håpet om drømmehuset kunne fortsatt realiseres, selv om husets energibehov og -forbruk er i samsvar med passivhusstandardene. Husets arkitektur er et bevis på at man ikke alltid kan gjenkjenne et passivhus på utseendet.

Prosjektinformasjon

Kategori
  • Lavenergibygning
År 2009
Land Finland
Adresse Rusojuurentie 8
Postnummer og sted 01300 Vantaa

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.