Passivhus Paroc Lupaus, Finland

Passivhuset Paroc Lupaus er et godt eksempel på hvordan det er mulig å imøtekomme beboernes behov samtidig med at man realiserer en unik arkitektonisk visjon. Passivhuset Paroc Lupaus var det eneste passivhuset som oppfylte kravene i henhold til definisjonen av passivhus som VTT (Finlands teknologiske forskningssenter) utarbeidet. Huset ble presentert for fagfolk og publikum på boligmessen i Valkeakoski i 2009. Det ble valgt ut som det nest beste huset på messen.

De skrå veggene og taket er karakteristiske for Paroc Lupaus. I veggene er det brukt treelementer produsert av Fennotalot. Treelementene er isolert med PAROC eXtra-plater og PAROC WPS 3n, som beskytter mot vind. Skråtaket er isolert med PAROC eXtra-plater.

Store vinduer fra gulv til tak sørger for vakker utsikt fra stua. De brede vinduskarmene er karakteristiske for passivhus som er isolert med PAROC® steinull.

Beboerne har vært fornøyd med det varme, hyggelige huset som har svært lavt energiforbruk. De har fått det huset de drømte om, uten å kompromisse på energieffektiviteten!

Produkter som er brukt:

PAROC eXtra, PAROC WPS 3n

Prosjektinformasjon

Kategori
  • Lavenergibygning
År 2009
Land Finland
Adresse Kuikankaari 15
Postnummer og sted 37630 Valkeakoski
Arkitekt Architect SAFA Kimmo Lylykangas

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.