MOW Supernova Tampere, Finland

Coworkinghuben Tampere Ratina utstråler farger, mot, retro stil og kunst. Tampere MOW har mange rom med stor takhøyde og mange harde overflater, og derfor hadde vi ekstra fokus på akustikken i dette prosjektet. 
– Bygningens egenskaper førte til akustiske utfordringer, og derfor designet vi flere akustikkoverflater for veggene. Vi snakket med arkitekt Onni Lahtinen for å finne ut hvordan akustikk kunne gjøres til en naturlig del av rommene og interiørdesignen. Vi fant PARAFON Step akustikkplater, som vi bestemte oss for å bruke som visuelle elementer på veggene, siden vi da kunne leke oss med produktet og skape varierte overflater, nivåforskjeller og mønstre, forteller interiørdesigner Roosa Riski.

Som kunstverk har PARAFON Step akustikkplater i forskjellige farger blitt brukt på veggene i MOW. Akustikkhimlingen i konferanserommene og noen av arbeidsrommene er dekt med PARACEM akustikkplater.
– Vi likte det trebaserte materialet og produktets levende overflate. Vi er godt fornøyd med valget vårt, siden takets ru overflate skaper en veldig varm atmosfære i lokalene, sier Riski.

Bølgeblikk og sjimpanser i verdensrommet

Bygningens art deco-arkitektur og MOWs verdensromtema er en kombinasjon som har gjort MOW Tampere til et godt sted å arbeide. Designteamet fra Mint & More og takentreprenøren koste seg med lokalene.
– Utgangspunktet var veldig spennende. Vår oppgave var å kombinere interiørdesign med en delvis vernet art deco-bygning og MOWs fremtidige arbeidskonsept, som henter inspirasjon fra verdensrommet. Vi endte opp med et retro-futuristisk tema som kombinerer retroelementer, fremtidselementer og verdensrommet. Du finner også et snev av bilbransjen i interiøret, siden bygningen tidligere ble brukt til bilimport. Du finner industrielt bølgeblikk i møterommene, en retro-campingvogn i eventrommet, 3D-printede astronauter som toalettskilt og fargerik kunst rundt om i lokalene. 

Et av MOWs mest unike rom er unisextoalettet med sjimpanser fra verdensrommet. Det er nesten skummelt å åpne døren – ansiktet til en enorm sjimpanse med speil til øyne stirrer mot deg fra veggen.
– Vi sendte sjimpanser til verdensrommet før mennesker, så derfor ble det en sjimpanse, forklarer Riski..

Arbeidsplassen må ha god akustikk

Roosa RiskiMOW Ratina var et drømmeprosjekt for designerne i Mint & More.
– Det var helt fantastisk å kunne bruke en så modig design, og vi trengte ikke å være seriøse. Vi fikk også muligheten til å reflektere over hvordan arbeidsplassen kan sikre best mulig rammeverk for fremtidig arbeid. Her spiller akustikken en betydelig rolle, og som designere har vi et ansvar for å ta hensyn til det. Det er ikke nok at rommene ser bra ut – de må også ha god akustikk.

Fargerikt uten svinn

Roosa sier at de også kontaktet Paroc i forbindelse med interiørdesignen.
– Sammen snakket vi om produktstørrelser, kombinasjoner og farger. Vi kunne bestilt prøver fra Paroc, men det hadde vi dessverre ikke tid til. Men det viktigste var at vi kunne finne fargene på produktene. Vi er tilfreds med sluttresultatet, siden takflatene og kunsten på veggene flyter sømløst sammen.

MOW Ratina er designet for å oppfylle de høyeste kravene for internasjonal miljøsertifisering.
– Vi er svært oppmerksomme på miljøet når vi velger materialer. Når det kommer til akustikk, var det viktig å ha fokus på optimalisering av produktet under montering og på å minimere mengden avfall. Vi designet de akustiske mønstrene på veggene slik at de kunne lages ved hjelp av ferdige deler.

Et dristig og interessant prosjekt

– Vi lagde glassvegger, tak og akustikkledning. Tidsfristen var interessant, men selve prosjektet var så interessant at det var en glede å delta, sier Sauli Mesiranta, regiondirektør i Inlook Oy. Ifølge Mesiranta har selskapet lang erfaring med akustikkprodukter fra Paroc, men de hadde ikke brukt PARAFON Step tidligere.

– Det var en interessant erfaring å bruke akustikkplater for tak som veggkledning. PARAFON Step er et produkt som lar deg skape en personlig look og en levende overflate med forskjellige farger, i tillegg til at det har svært gode akustikkegenskaper. Vi monterte mønstrene etter planen for den ferdige veggen, men vi modifiserte planen noe, slik at vi slapp å skjære platene. Sluttresultatet ble stilig, sier Mesiranta, og legger til: – Alle Paroc-produkter er svært enkle å montere. Men det tok litt lengre tid å montere dette produktet, siden vi faktisk skapte et akustisk kunstverk. Men resultatet ble svært bra. 

 
 

Prosjektinformasjon

Kategori
  • Akustikk
År 2018
Land Finland
Adresse Vuolteenkatu 1
Postnummer og sted 33100 Tampere
Arkitekt Arkkitehtitoimisto Design Team Oy
Designer Mint & More Creative Oy
Entreprenør

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.