KOL & Cocktails, Restaurant, Malmö, Sverige

I 2017 åpnet krokonseptet KOL & Cocktails i Malmö. Et sted der man kan starte med en cocktail, spise en middag fra kullgrillen for så å skru opp tempoet senere på kvelden når nattklubben setter i gang. Sammen med Bornstein Lyckefors Arkitekter har man i de gamle lokalene skapt en restaurant i en moderne industriell vintage-design med rå detaljer i kombinasjon med varme farger. De store lokalene på 670 kvadratmeter gir plass til 140 sittende matgjester og 75 i baren.

Produkter som er brukt:

PARAFON STEP
PARAFON Palette

 

 

 

Bornstein Lyckefors Arkitekter har brukt Parocs himling PARAFON Step, som de dessuten har vært med å utvikle. PARAFON Step fås i flere varianter, PARAFON Step for Grids, som monteres i nedpendlet bæreverk, og som her hos KOL & Cocktail, PARAFON STEP Direct, som limes på himlingen. I andre rom har man dessuten brukt PARAFON Palette, kant D2 med skjult bæreverk, som ble valgt i en mørkegrønn tone. 

– Vi har lenge savnet et praktisk produkt som fungerer til nedpendlede standardhimlinger og som kombinerer god akustikk, gode brannegenskaper og frihet i designen. Ofte vil vi bare fjerne taket. Men med Step kan vi skape noe innenfor rammene for standarden, budsjettet og våre egne høye forventninger til sluttresultatet, sier Andreas Lyckefors hos Bornstein Lyckefors Arkitekter.

Joel Gödecke, arkitekt hos Bornstein Lyckefors Arkitekter, som også har arbeidet med prosjektet, sier at det er to viktige grunner til at man brukte PARAFON STEP hos KOL & Cocktails:

– Den første er at det gir en dempet, men variert bakgrunn for restauranten. Den andre er at det er vi som utviklet Step sammen med Paroc, noe vi er svært stolte over. 

Allerede i åpningsåret ble KOL kåret til årets restaurant i Malmö under gallatilstelningen Malmö Citysamverkan:

«Kjøkkenet, baren, servicen, musikken – alt dette smelter sammen til en herlig opplevelse i stilfullt innredede lokaler med en Malmö-twist», skriver juryen i sin begrunnelse.

 

Prosjektinformasjon

Kategori
  • Akustikk
År 2018
Land Sweden
Adresse Kalendegatan 16
Postnummer og sted 211 35 Malmö
Entreprenør

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.