Idrettsanlegg i Knivsta, Sverige

Senteret for idrett og kultur (CIK) er Knivstas største byggeprosjekt så langt og forventes å stå ferdig i 2020. Det 9000 kvadratmeter store CIK Arena vil bli landets største trebygning som tilfredsstiller den internasjonalt sertifiserte standarden for passivhus. Med passivhus menes at den blir energieffektiv, komfortabel og kvalitetssikret.

Veggene på CIK Arena er isolert med Parocs Klimaplate ZERO. For å tilfredsstille kravene for passivhus har man isolert med plater i 2 lag. 

– Fordi arenaen skal brukes hele året med ulike aktiviteter, slik som ishockey, konferanser og arrangementer, stilles det store krav til isoleringen. Anlegget skal holde både på kulde og varme. Klimaplate ZERO er både energi- og kostnadseffektiv og passer svært godt til slike bygninger, sier Stefan Sundqvist, Parocs kontaktperson under prosjektet.

Produkter som er brukt:
Paroc WAS 35 (Klimaplate ZERO™)

Et mangefasettert anlegg
Konstruksjonen består både av betong og limtre. Det er blant annet brukt betong til fundament og bjelkelag, mens bjelker og søyler er i limtre. Passivhuskonseptet og det miljømessige går hånd i hånd, noe som betyr at man benytter seg av materialer med så lite vedlikeholdsbehov som mulig. Fasaden vil bestå av klinkbygget trepanel av varmebehandlet furu. Dette gir en vedlikeholdsfri fasade som vil gråne med årene.

Anlegget bygges i flere etasjer og vil bestå av:
• To fullstore sportshaller, der den ene vil få en balkongkapasitet for ca. 300 personer
• Kampsportslokale
• Scenekunstlokale med ca. 300 sitteplasser
• Ishall med plass til 300 tilskuere
• Felles kommunikasjonsflater med kafé, klubbkjøkken, treningsrom, konferanserom m.m

– I dag har vi ikke ishall eller scenekunstlokale i kommunen, og etterspørselen etter innendørs anlegg er stor. Vi er for øyeblikket den raskest voksende kommunen, og behovene vil ikke avta. Den sentrale plasseringen av anlegget og Knivstas strategiske beliggenhet i Stor-Stockholm-området vil gjøre Knivsta enda mer attraktiv, sier Carina Nordlander, fritidssjef og ansvarlig for kommunens idretts- og fritidsanlegg, til Upplandsnyheter.
 

Prosjektinformasjon

Kategori
  • Veggisolering
År 2018
Land Sweden
Adresse Centralvägen 18
Postnummer og sted 741 75 Knivsta
Entreprenør

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.