Grums papirfabrikk, Gruvön, Sverige

Den 12. desember 2016 besluttet styret i BillerudKorsnäs den største fremtidssatsingen i selskapets historie og en av de største i Sverige de siste årene. Investeringen beløper seg til 7,6 milliarder svenske kroner. Satsingen skjer som en følge av den økte etterspørselen etter bærekraftige emballasjeløsninger for mat og drikke rundt om i verden. Fabrikken er den første av sitt slag i verden og skal med smarte emballasjeløsninger redusere fossilavhengigheten, klimapåvirkningen og forsøplingen, samtidig som matsikkerheten øker.

Mye av den tekniske isoleringen har Bilfinger Industrial Services stått for. De har valgt å bruke flere av Parocs produkter, da de har egenskaper som egner seg for industrielle miljøer.

– Vi har valgt rørskåler, nettmatter og sporede plater fra Paroc til prosjektet. Dette på grunn av produktenes egenskaper og prisen, sier Morgan Vestlund hos Bilfinger Industrial Serivices.

Produkter som er brukt:

PAROC Hvac Rørskåler
PAROC Pro Wired Mats

 

 

 

Kartongmaskinen, som er bestilt fra tyske Voith Paper under navnet KM 7, er 350 meter lang, åtte meter bred og har en vekt på 17 000 tonn. Den maksimale kapasiteten på 550 000 tonn i året tilsvarer 100 millioner enliters melkekartonger i døgnet.

Produksjonen forventes å starte i 2019.

 

 

Prosjektinformasjon

Kategori
  • Prosessindustri
  • VVS
År 2018
Land Sweden
Adresse STORJOHANNS VÄG 4
Postnummer og sted 664 33 Grums
Entreprenør

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.