Globen, Stockholm, Sverige

Ericsson Globe, eller Globen som de fleste av oss kjenner den som, stod ferdig til hockey-VM i 1989. Mer enn 20 år etter innvielsen er arenaen fortsatt verdens største kuleformede bygning. Utvendig er det en designmessig løsning som har blitt litt av et landemerke, ikke bare på grunn av arenaens størrelse, men også på grunn av dens unike form.

For å bygge Globen krevdes det naturligvis en rekke nye konstruksjonsløsninger, ikke minst innvendig der det var store krav til fleksibilitet på bruksområdene. Paroc Akustik & Interiør presenterte en løsning bestående av grå absorbenter i strekkmetallkassetter av galvanisert metall. På denne måten tilgodese både behovet for god lyddemping og kravet til å skape forutsetninger for konsertlyd i toppklasse.

Takket være materialvalget til akustikkelementene kunne man også presentere en løsning som gjør at hele innsiden av Globen kan benyttes for projisering av lys, film og bilder. Akustikkelementene, som i prinsippet
dekker hele Globens innside, fyller også en sikkerhetsfunksjon ved at de er sterke nok til å fungere som fallbeskyttelse for de som arbeider i servicerommene mellom det ytre “skallet” og “innerveggen” av strekkmetallkassetter.

Prosjektinformasjon

År 1989
Land Sweden
Adresse Globentorget 2
Postnummer og sted 12177 Johanneshov

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.