Flerfamiliehus, Kungsbacka

Boligbyggerlaget Bryggan er en moderne idyll i Kungsbackas nye småbyområde. BBL Bryggan bygges i samsvar med Svanemerket, som stiller strenge krav til byggeprosessen. Alt fra materialvalg og energiforbruk under byggingen til innemiljø i den ferdige boligen. For å spare energi og redusere miljøbelastningen er det viktig at også tekniske installasjoner, som for eksempel ventilasjonskanaler, isoleres godt.

Kvartalet består blant annet av fire leilighetsbygg i to etasjer med 35 leiligheter. Det som førte til at underentreprenøren Viisol valgte PAROC Hvac AirCoat til isoleringen i BBL Bryggan, var at produktet gir både brannisolering og kondensisolering i ett og samme produkt. Monteringen er enkel og kan gjøres raskt i én operasjon med minimalt med søl. Materialet er levert via Bevego i Gøteborg.

Produkter som er brukt:
PAROC Hvac AirCoat

PAROC Hvac AirCoat sparer energi for det Svanemerkede boligbyggerlaget Bryggan i Kungsbacka

Bryggan er det tredje kvartalet i Kolla Parkstad. Området er en moderne idyll der leilighetsbygg står sammen med rekkehus og eneboliger. Liljewall Arkitekter har ansvaret for utformingen, og de har valgt å arbeide utelukkende i tre, og med klassiske farger som falurødt, lysegrått og hvitt. BBL Bryggan bygges i samsvar med Svanemerket, som stiller strenge krav til byggeprosessen. Alt fra materialvalg og energiforbruk under byggingen til innemiljø i den ferdige boligen. Belønningen er et sunt, godt ventilert og stille innemiljø med godt isolerte vinduer og energivennlige hvitevarer og installasjoner.

For å spare energi og redusere miljøbelastningen er det viktig at også tekniske installasjoner, som for eksempel ventilasjonskanaler, isoleres godt. PAROC Hvac AirCoat er en branngodkjent totalløsning for isolering av runde ventilasjonskanaler. Monteringen er enkel og kan gjøres raskt i én operasjon med minimalt med søl. 

Rask og enkel montering av husenes ventilasjonskanaler

Katja Ekström er deleier i isolasjonsfirmaet Viisol, som har hatt ansvaret for isolering av ventilasjonskanalene i de fire leilighetsbyggene. Bedriften valgte å bruke PAROC Hvac AirCoat til Bryggan på grunn av det tidsbesparende aspektet, siden produktet gir en unik helhetsløsning i ett og samme produkt istedenfor at man må bruke to separate lag. 

"AirCoat gir både kondensisolering og EI30 branngodkjenning i samme produkt. Alternativet hadde vært tradisjonell nettmatte for brann og lamellmatte for kondens», forteller Katja. «Installasjonen har fungert bra. Det har vært effektivt, og montørene er positive til produktet." 

Maciej Dziechciar, som er arbeidsleder hos Viisol, har selv deltatt i monteringsarbeidet på BBL Bryggan. Han bekrefter fordelene ved produktet: 
"Det er færre momenter siden man slipper å kutte bend. Installasjonen blir enklere, og den gir mindre avfall og nesten ikke noe svinn. Det blir heller ikke støv. Det går også betydelig raskere å installere produktet.»

"Vi kommer definitivt til å bruke PAROC Hvac AirCoat senere også», avslutter Katja. «Installasjonen blir veldig effektivt, noe som er positivt både for oss og for kundene våre". 

Paroc Hvac AirCoat ble lansert i 2016 og har vekt stor interesse på markedet. Rune Hagensen, produktchef VVS og prosess Skandinavia, fremhever fire gode argumenter for å bruke produktet:

  • En god totalløsning for runde ventilasjonskanaler, isolering for rette kanaler, T-stykker, bend på 45° og 90°, samt monteringstilbehør.
  • Sparer plass ved kombinasjonsisolering, for eksempel for brann og kondens.
  • Rask, elegant og enkel montering sammenlignet med tradisjonell nettmatte.
  • Minimalt med kapp.

Rune mener at AirCoat er unik med sin totalløsning. Produktet er produsert og tilpasset for varme-, støy-, kondens- og brannisolering. AirCoat er også godkjent for utvendig isolering av ventilasjonskanaler i brannklasse E130. 

"Ventilasjonen er ett av de viktigste systemene i en bygning, og det er stor interesse i markedet."

Prosjektinformasjon

Kategori
  • VVS
År 2017
Land Sweden
Adresse Lavavägen
Postnummer og sted 434 91 Kungsbacka
Arkitekt LIljewall Arkitekter
Entreprenør

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.