Arkitektbyrå, Gävle, Sverige

Skoog Arkitekter ble startet i 1989. Kontoret har base i Gävle og har først og fremst virksomhet i lokalområdet, men de har også oppdrag i andre deler av Sverige. Oppdragene varierer fra boliger og kontorer til industri, interiør med mer.

Etter å hatt kontor i en villa fra forrige århundre like utenfor bykjernen i 20 år, flytter arkitektbyrået ved årsskiftet 2017/2018 til et mer formålstjenlig kontor i et ombygd industrilokale. 

I det største konferanserommet har byrået valgt det nye produktet PARAFON Step for Grids. Dette er en innovativ løsning hvor kreativitet og funksjon kombineres på best mulig måte. 

Produkter som er brukt:
PARAFON Step for Grids i et konferanserom 
 

Nytt kontor i gammelt industribygg - en kombinasjon av industriell følelse og lunhet

Det nye lokalet har en grunnflate på cirka 430 kvadratmeter i ett plan. For Skoog Arkitekter var den fem meter høye takhøyden en viktig parameter da de skulle velge lokaler. Den store plassen som finnes i det som tidligere har vært et fabrikklokale, har blitt ivaretatt. De har skapt mindre rom i det store rommet. Tanken med det er at de skal oppleves som frittstående enheter i det store volumet.

– Det er en kombinasjon av en industriell følelse med synlige installasjoner og rustne stålbjelker i taket og en lun følelse når det kommer til materialvalg, belysning og møbler. En gjennomgående idé med de nye lokalene er å variere bygningsmaterialer og tekniske løsninger forteller Jenny Karlsson-Lindberg, en av dem som har designet det nye kontoret. 

– Det blir til stor hjelp, siden vi nå kan vise våre kunder ideer om for eksempel overflater og utforming «i sanntid». Ved å montere PARAFON Step for Grids i vårt store konferanserom kan vi vise et produkt som er en nyskapende måte å utforme en tradisjonell himling på.

 

Tak som blir en del av interiøret

Hvis man har muligheten til det, bør man utnytte taket slik at det blir en viktig del av interiøret, mener arkitekt Johan Olsson, Bornstein Lyckefors. Han er ikke glad i å bli låst til standardiserte løsninger.

– Jeg vil ha friheten til å kunne velge mellom ulike materialer, farger, former og også bæresystem uten at kostnadene øker drastisk. 

Gjennom et samarbeid med Paroc fikk Bornstein Lyckefors muligheten til å kombinere funksjon og design da de skapte ideen til PARAFON Step, et akustikkonsept der man selv kan bestemme design og farge. En kombinasjon av ulike tykkelser og formater gjør at man får en dynamisk og unik akustikkhimling.

 

Tilpasset hengende himling

Andreas Lyckefors hos Bornstein Lyckefors sier at utviklingen av konseptet, nye PARAFON Step for Grids, er basert på den samme ideen. Forskjellen er at det nye produktet er tilpasset hengende himling. Det gjør at det kan brukes i de fleste miljøer.

– Vi har lenge svanet et praktisk produkt som fungerer til hengende standardhimling og som kombinerer god akustikk, brannegenskaper og designfrihet. Ofte vil vi bare fjerne taket. Men med Step for Grids får vi muligheten til å skape noe innenfor rammene for standard, budsjett og våre egne, høye forventninger til sluttresultatet. 

 

«Man bør oppleve Step for Grids live»

Kollegaen Johan Olsson synes det er ekstra gøy at et arkitektbyrå har valgt å tegne inn en himling med Step for Grids i sitt eget kontormiljø.

– Man bør oppleve Step for Grids live for å forstå effekten av himlingen, hvordan de ulike takplatenes høyde skaper mønster. Noe som er bedre enn arkitekter som snakker om et produkt, og det blir ikke dårligere av at de bruker produktet i sin egen himling. 


Effektfullt tak og god akustikk

Johan Lingblom, Takringen Akustikbyggen, blir nesten lyrisk når han beskriver Skoog Arkitekters nye lokaler.

– Du møtes av en gammel, firkantet «industriboks» som ligger i Gävles indre havn, som nabo til Gasklockornas småbåthavn og Gävle verft. Men når du kommer inn, blir du overrasket av en skikkelig wow-følelse. Helt fantastisk!

I taket på arkitektkontorets store konferanserom har Akustikbyggen montert PARAFON Step for Grids.

– Step-platene er 18, 34 og 50 millimeter tykke. De installeres i en smal bærekonstruksjon på 15 millimeter. I dette tilfellet har like deler av de ulike tykkelsene blitt montert i et uregelmessig mønster. Fargen som arkitektbyrået har valgt å bruke, er mørk gråbrun, omtrent som kakao, og både plater og bærekonstruksjon har den samme fargen. Det er veldig elegant, spesielt sammen med den mer enn tre meter lange, spesialbygde taklampen, som har liknende fargeskala. Der sitter man godt med utsikt mot elven gjennom panoramavinduet. 

– Stephimlingen blir en absorbent i A-klasse. Akustikken er veldig god, og monteringen har vært veldig enkel.

Prosjektinformasjon

År 2018
Land Sweden
Adresse Vallbacksgatan 3
Postnummer og sted 802 53 Gävle
Arkitekt Johan Skoog Arkitekter
Entreprenør

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.