Isolere gulv og bjelkelag

Isolere gulv

Ulike gulv krever ulike isoleringsløsninger. Mellombjelkelag må være godt isolert mot støy mellom etasjene. Ventilerte gulv (krypkjellere) fungerer som en fasade under bygningen, mens plate på mark har høye krav når det gjelder fuktbevegelse. En velisolert gulvkonstruksjon skaper et godt lydmiljø og holder føttene varme på kalde vinterdager. PAROC Steinullisolasjon er et godt valg for å isolere gulvet ditt.

Isolere gulv - trinnlydsisolasjon

Behovet for trinnlydisolasjon har økt de siste årene. Nye maskiner og kraftige lyd systemer har skapt behov for konstruksjoner med svært god akustisk isolasjon. Moderne maskiner er stadig lav frekvens, som betyr at det blir mer og mer viktig å redusere lyd tid rett i det lavfrekvente området. PAROC Steinull er svært nyttig i forbindelse med å oppnå mer akustiske konstruksjoner. Steinull kan brukes i bjelkene for reduksjon av virkningen lyd fra gulvet ovenfor. Men det kan også brukes i vegger for å redusere støy fra naboer eller fra utsiden. PAROC Steinull gir også en god isolasjons effekt.

Vi har flere konstruksjonsløsninger for å isolere gulv i ulike typer bygninger og bruksområder. Nedenfor ser du et utvalg av de vanligste lydrelaterte bruksområdene. Velg type løsning for å finne riktig produkt.

Løsninger for isolering av gulv og bjelkelag

Trinnlydisolering hindrer at lyd overføres mellom rom og mellom leiligheter i ulike etasjer. PAROC steinull er både myk og hard. Det betyr at den fungerer som en fjær under gulvplankene og blokkerer lydvibrasjonene fra fottrinn og andre bevegelser.

Under nederste etasje i en bygning brukes vanligvis tykke betongplater/-såler. De støttes enten på grunnmuren eller legges direkte på grunnen. Isolasjonen kan ligge over eller under platen, avhengig av hvordan beboerne skal bruke oppvarmingen. Hvis bygningen skal brukes kontinuerlig, bør du montere isolasjonen under betongplaten for å bruke platens termiske masse som en beskyttelse for isolasjonen.

I nederste etasje beveger fukten seg i to retninger. Diffusjon flytter fukten nedover fra det varme rommet til den kaldere jorden. Kapillarkraften løfter fukten opp fra grunnen til boflatene uavhengig av temperaturforskjellen. Isolasjonen må la diffusjonsfukten bevege seg nedover og hindre at kapillarfukten beveger seg oppover, ved å skape en fuktbrems. Dessuten må isolasjonen under gulvsålen være i stand til å bære to typer belastninger: belastningen fra støpingen og de kontinuerlige belastningene fra bruken. Alt dette stiller spesielle krav til isolasjon under såler.

Bruk Parocs klassiske steinulløsning hvis du vil oppfylle kravene knyttet til betongplater på mark. Med steinull tørker støpt betong ca. 30 % raskere enn med andre isolasjonsmaterialer. Og fordi steinull ikke har kapillarer (fine kanaler), er det ingen risiko for fuktabsorpsjon.

Ventilerte gulv eller kjellerbjelkelag er en svært energieffektiv gulvløsning. Det ventilerte arealet under gulvet gjør at du fritt kan velge tykkelse på isolasjonen.

En godt ventilert gulvløsning fjerner effektivt kapillarfukten fra grunnen. Det er viktig at luftehullene under gulvet ikke blokkeres. Hvis den naturlige ventilasjonen er effektiv, utsettes gulvbjelkene stadig for luftsirkulasjon, noe som tørker strukturen og forhindrer kondens.

Det er også svært viktig å fjerne alt organisk materiale under de ventilerte gulvene slik at det ikke dannes mugg i grunnen.