Isolering for grunnmuren

isolasjon grunn og grunnmur, grunnmur isolering

Steinull isolasjon er grunnleggende

Isolasjon spiller en stadig viktigere rolle for å oppfylle økende krav til bærekraft. Og naturligvis er det slik at bygningen hviler på grunnmuren. Derfor bør man velge isolasjonsmateriale som sørger for at grunnen ikke suger til seg vann, er drenerende og tørker både nedover og oppover. Alt for å unngå fukt- og frostskader.

Det er også normalt å tenke på tørketider og kostnadseffektivitet i byggeprosessen, hvor ikke minst raske byggemetoder fører til nye utfordringer.

isolasjon grunnmur, isolering grunn og grunnmur

Bilde: Gjennomsnittlig fuktinnhold i en 80 mm plate på mark med ulike materialer for varmeisolasjon under betongplaten. De horisontale linjene representerer 80 og 85 % RH. Tørketiden for å nå 85 % RH er tre ganger lengre med isopor. For å nå samme tørketid som platen med steinull, må det tilføres varme. 

Kilde: Data fra forskningsrapport, Moisture performance of Mineralwool products, VTT R04783-17

Paroc har et grundig utprøvd program av steinullprodukter for isolering av grunn, grunnmur og kjellervegger. I tillegg til at steinullproduktene er brannsikre, er de både kapillærbrytende og drenerende, og de beholder sine gode isolerende egenskaper over tid. 

Vi kan tilby en rekke løsninger for å skape fuktsikre og bærekraftige fundamenter. Du kan også finne installasjonsfilmer på vår Youtube-kanal, og på de ulike løsningssidene.