PARAFON BULLER LØSER SPESIELLE UTFORDRING AV LYDMILJØER

I dag bygges det mange miljøer der det møtes mange mennesker og mange ulike virksomheter. Denne typen miljøer, f.eks. haller, arenaer og lekeland, har spesielt store utfordringer når det gjelder lydmiljøet.

I store rom med store takhøyde kreves det generelt effektive lydabsorbenter i taket, men også i veggene, for å skape et akseptabelt lydmiljø, uansett type virksomhet. Hvis man dessuten har et miljø der mange mennesker skal oppholde seg, føre samtaler og/eller arbeide konsentrert, er det enda viktigere med effektiv lydabsorpsjon.

I filmen kan du se hvordan noen av kundene våre har løst lydproblemene sine ved hjelp av PARAFON Buller.

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.

PARAFON Buller

Vi har i mange år levert en produktserie som heter PARAFON Buller. Det er en enkel, men svært effektiv lydabsorbent som har blitt en klassiker. Takket være den rå og tøffe designen egner Buller-serien seg spesielt godt til:

  • strenge lydkrav – store, høye lokaler med store akustiske utfordringer.
  • krevende miljøer – støyende virksomhet, fukt, slag og slitasje.
  • strenge brannkrav – brannsikre produkter for rom der det kan
  • forekomme brannfarlige aktiviteter eller der mange mennesker
  • kan oppholde seg samtidig.
  • rask, enkel og kostnadseffektiv installasjon.

Produktoversikt

I Buller-familien er det produkter med forskjellige egenskaper og bruksområder, alle med god lydabsorpsjon.
PARAFON Buller
Industriabsorbent i steinull med et bredt bruksområde – en utprøvd og pålitelig klassiker. Tøff design med rå finish.
PARAFON Buller Solid
Slagfast steinullsabsorbent med vevd yttersjikt for industrier, idrettshaller, oppvarmede kjellere og andre rom med lavere estetiske krav til overflatefinish og jevnhet.
PARAFON Buller Perform
Slagfast lydabsorbent med innkapsling av perforert plate og Buller svart inni. For både vegg og tak. For utsatte, krevende miljøer eller som designinnslag i interiører der man vil skape et industrielt preg.
PARAFON Buller Mesh
Støyabsorbent med beskyttende kapsling av galvanisert strekkmetall for utsatte vegger.


Monteringsoversikt

Bullerprodukter kan monteres i nedpendlingssystemer, men i mange tilfeller er det mer passende og effektivt med en form for direkte montering.
SKRUE OCH SKIVE
Rask montering direkte mot bjelkelaget, der skjøtene mellom absorbentene kan være synlige. Bruk isolerskrue beregnet for underlaget. Skiver fås i galvanisert, hvit og svart utførelse. Pass på så du ikke trekker til skruen og skiven for hardt slik at platen skades eller deformeres!
MT-PROFIL
Ved montering med MT-profil dekkes langsgående skjøter av profilen. Etter oppmålingen festes platene med en skrue og skive i senter, og deretter monteres profilene fortløpende. Avslutt med MT-profil mot vegg.
BÆREVERK
Støyabsorbenter kan også monteres i nedpendlet bæreverk, T-24 eller T-35. T-35-profiler gir et bredere opplegg for store plater og fås i galvanisert utførelse som passer bra for takmontering av f.eks. Buller Perform, galv. Vi anbefaler alltid brannstansede bæreverk!
BJELKEMONTERING
Installasjon mellom betongbjelker er en rask og pen monteringsmetode. Platene henges av på L-profiler som skrus mot bjelkene. Skjøtene mellom platene kan være synlige eller dekkes med T-profil eller hatteprofil.
HATTPROFIL
En direktemontering med hatteprofiler gir en svært slagfast montering sammen med slagfaste absorbenter. Hatteprofiler er også pene som skjøteprofiler mellom plater på vegg og i tak.