PAROC Natura Lana er vår første karbonnøytrale isolasjonsplate

Møt PAROC® Natura
- Vår første karbonnøytrale steinullsisolasjon

PAROC Natura Lana er vår første karbonnøytrale isolasjonsplate. Den er laget av ikke-brennbar steinull, har en lambdaklasse 0,036 W/m˚K. Steinullsplaten PAROC Natura Lana er beregnet for en rekke bruksområder i energieffektive, grønne bygninger, spesielt i rammekonstruksjoner og skråtak.

Utmerkede slite-, fukt-, brann- og lydegenskaper inngår alltid i Parocs isolasjonsytelse. Platen er lett og rask å installere mellom stendere da den bevarer formen og holder seg på plass uten ytterligere støtte. PAROC Natura Lana er det perfekte valget når du vil redusere karbonavtrykket til bygningen.

Jeg vil vite mer om PAROC Natura Lana!

Kontakt!
Karbonnøytral steinullsisolasjon med PAROC Natura Lana

Karbonnøytral – hva betyr det?

PAROC Natura Lana produseres i vår finske fabrikk ved hjelp av lavkarbon smelteteknologi (EMF)* og grønn elektrisitet, noe som reduserer CO₂-utslippene fra smelteprosessen med ca. 80 % sammenlignet med tradisjonell kupolteknologi. Ved å maksimere inneholdet av gjenbrukt steinull kan vi redusere mengden råmaterialer og få et produkt med svært lave CO₂-utslipp – 0,72 kg CO₂-ekv/m2 produkt (A1-D).

Vi kompenserer for de resterende utslippene ved å redusere CO₂-utslippene tilsvarende på andre områder gjennom en verifisert utslippsreduksjonsordning. Vi har valgt å støtte Gold Standard-prosjektene Gyapa Cookstove og Delhi Metro. Det gjør at vi kan tilby deg vårt første karbonnøytrale produkt. Karbonnøytraliteten til PAROC® Natura Lana er validert av Scientific Certification Systems (SCS). 

* Siden 1986

 
  • GWP-verdien for PAROC Natura Lana er 0,72 kg CO2-ekv/m2 produkt for hele livssyklusen (A1-D)

Vi kompenserer for de resterende CO2-utslippene ved å redusere karbonutslippene gjennom Gold Standard-prosjektene Gyapa Cookstove og Delhi Metro.

CO₂-kompensasjon – Hvordan fungerer det?

Dette er de generelle skrittene mot et netto nullprodukt 

  1. Definer et mål for reduksjon av CO₂-utslipp
  2. Lag en oversikt over utslipp fra produksjonen av et produkt (LCA og EPD)
  3. Reduser utslippene ved å øke effektiviteten, enten ved å gå over til drivstoff med lavere utslipp eller kjøpe strøm fra fornybare kilder 
  4. Når det gjelder resterende utslipp som ikke kan elimineres, kan man investere i aktiviteter utenfor organisasjonen som reduserer utslipp og få godskrevet dette som utslippsreduksjon.

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.

Vi støtter bærekraftig utvikling i Gold Standard-prosjekter

PAROC Natura Lana-kompensasjonen brukes til å støtte Gold Standard-prosjektene Gyapa Cookstove og Delhi Metro. I tillegg til å bidra i kampen mot klimaendringer, støtter hvert Gold Standard-sertifiserte prosjekt bærekraftig utvikling og klimasikkerhet. De gir også bedre helse og trivsel i lokalsamfunnene. 

Prosjekt: Gyapa Cookstove

Nesten 3 milliarder mennesker i utviklingsland lager mat og varmer opp hjemmene sine med tradisjonelle kokeovner eller åpen ild. GBD-studien fra 2010, som måler den internasjonale sykdomsbyrden, anslår at 4 millioner mennesker dør for tidlig hvert år på grunn av røykeksponering fra disse metodene. Det er faktisk den femte verste risikofaktoren for sykdom i utviklingsland, og det er kvinner og barn som er verst rammet.

Dette samarbeidsprosjektet mellom ClimateCare og Relief International introduserer Gyapa, en isolert og effektiv kokeovn, for familier i Ghana. Gyapa-ovnen koker opp maten raskere, krever 50–60 % mindre brensel og avgir mindre røyk. Den reduserer dermed ikke bare karbonutslippene, men forbedrer også helsen ved å redusere eksponeringen for giftige gasser.Gyapa er en isolert och effektiv kokeovn

Prosjekt: Delhi Metro

Essensen i dette prosjektet er at karbonavtrykket til reisende på metroen er mye mindre enn om reisen skjedde med andre transportmidler, dvs. private kjøretøy. De andre transportformene er ikke bare mindre effektive når det gjelder drivstofføkonomi, men er også mer forurensende.

Prosjektet involverer implementering av energieffektivitetstiltak på utvalgte stasjoner på Delhis metro i India. Prosjektet bidrar også til bærekraftig utvikling for innbyggernes velvære når det gjelder miljø og sosioøkonomiske fordeler.
   
I prosjektsituasjonen utfyller metroen andre transportmidler helt eller delvis med videre forbindelser med metroen. Metroen er en mer effektiv, raskere, sikrere og mer pålitelig transportform. Utslippsreduksjoner oppnås ved at man reduserer GHG-utslippene per passasjerkilometer når man sammenligner tradisjonelle transportformer med metroen. 

Delhi Metro projekter reduserer GHG-utslippene