PARAFON STEP - Når du går lei av hvite himlinger

Arkitekten Johan Olsson med kollegene fra Bornstein Lyckefors står bak ideen til konseptet PARAFON STEP, et konsept for akustikk for himlinger der man selv kan bestemme design og farge. I tillegg til å gi bedre lydmiljø i lokalet, gir konseptet fritt spillerom for fantasien i både farger og format. PARAFON STEP kan produseres i valgfri farge og størrelse. Siden akustikkplatene har ulike nivåer, skaper man spennende visuelle effekter samtidig som lydbildet i lokalet forbedres.

 

Bornstein & Lyckefors ArkitekterArkitektbyrået Bornstein Lyckefors ble startet i 2011 og drives i dag av Per Bornstein, Andreas Lyckefors og Johan Olsson. Kontoret har 14 medarbeidere som arbeider med både byplanlegging, arkitektur og innredning.

Det Gøteborg-baserte byrået har en rekke prestisjetunge prosjekter bak seg, og de finner stadig nye måter å få utløp for kreativiteten sin i poetiske løsninger på strategiske, kommunikative og rommessige spørsmål.

Slik velger Bornstein Lyckefors — en fargekolleksjon inspirert av naturen

Da Bornstein Lyckefors laget fargekolleksjonen for konseptet PARAFON STEP, hentet de inspirasjon fra Skandinavia. Tre fargekolleksjoner ble hentet fra de evige elementene i den nordiske naturen: ishavet, skogen og urfjellet. De fungerer både som kompletterende farger og kontrastfarger til tidløse materialer, for seg selv eller sammen.

Tre - Wood

Trefamiliens lysbeige toner formelig dufter nordisk tre. Fargene er selvsagte i rom med store innslag av treverk hvor man ønsker å bygge videre på og harmonisere med den følelsen treverket står for.
NCS S 1005-Y30R -  NCS S 1515-Y20R - NCS S 7010-Y30R

Ishav - Blue sea

Blåtonene gir en kjølig følelse. Fra isflak til den dypeste blåfargen. Ishavsfargene har kraft, karakter og evnen til å enten fremheve varmen i et rom eller forsterke kulden.
NCS S 1005-B20G - NCS S 5005-B20G - NCS S 8005-B20G

Urfjellet - Bedrock

Urfjellets varme gråtoner fungerer som en tilbaketrukket og mer sofistikert aksentfarge og er spesialprodusert for å passe den Stockholmshvite fargen NCS 0502-Y.
NCS S 2002-Y - NCS S 3502-Y -  NCS S 6502-Y

Inspireres av forskjellige former for montering

Sammen med Bornstein Lyckefors har vi laget en rekke forskjellige monteringsforslag innenfor konseptets ramme. Kombinasjoner av PARAFON STEP i forskjellige høyder, størrelser, farger og monteringer gir uendelige muligheter til å skape forskjellige visuelle effekter og helt unike himlinger.

       

 Her finner du flere inspirerende forslag >>

Case Spisa

Det synes og merkes når ingen har tenkt på det. Men når det blir en del av en helhet, oppleves det som noe naturlig hyggelig. Himlingen. Den nye restauranten SPISA i Gøteborg har gjort det – de har tenkt på helheten. Alt fra meny og miljø, til en bar og akustikk i verdensklasse. Innovasjon, fleksibilitet og PARAFON Step gjorde det mulig.

Resturang Spisa, med Step montage

Da Björn Persson bestemte seg for å åpne sin fjerde restaurant i Göteborg, denne gangen på Övre Husargatan i Linnéstan, hadde han konseptet klart. Gjesten skulle omsluttes av en industriell, men likevel varm følelse. Menyen skulle være en blanding av middelhavets matkulturer, og baren skulle være hjertet i lokalet. Han ønsket seg en restaurant hvor det var like naturlig å bestille en syvretters smaksmeny som å ta et glass champagne i baren sammen med et par skiver lufttørket skinke eller en velsmakende ost. Det skulle være liv og røre, og alle skulle føle seg velkomne.

Etter så mange år i bransjen vet jeg at man ikke kan slurve med noe. Jeg vet også at man får igjen for det man investerer i byggeprosessen. Et gjennomtenkt konsept og en arkitekt som forstår og kan utvikle ideer, er avgjørende. Til slutt blir materialvalget kronen på verket. Derfor er jeg veldig fornøyd med at Paroc kom med denne nye løsningen. Et veldig god og lydabsorberende himling som gir oss det deilige surret, men samtidig den følelsen vi ønsket oss i lokalet gjorde det enkelt å velge Paroc, sier Björn Persson.

Et veldig god og lydabsorberende himling som gir oss det deilige surret, men samtidig den følelsen vi ønsket oss i lokalet gjorde det enkelt å velge Paroc, sier Björn Persson.

Flere referanser:

Epicenter, Stockholm with Parafon Step acousticsEPI-CENTER, STOCKHOLM

Innovasjonshuset EPI-center i sentrum av Stockholm er ikke et vanlig kontorhotell. Isteden ønsker man å tilby et miljø hvor større bedrifter kan samarbeide med innovasjonsselskaper i et kreativt og inspirerende miljø. Det er et fleksibelt kontormiljø hvor hurtigvoksende bedrifter kan vokse fritt.  

Produkt: Grå PARAFON STEP 1200x300, 600x600 samt 600x300 mm. 

 

 

 

 

 

Resturang Bakgårn, med Step montageRESTAURANT BAKGÅR'N, LIDKÖPING

En tapasbar og restaurant, har oppdaget hva PARAFON akustikkprodukter kan gjøre for å forbedre akustikken og lydmiljøet i en travel restaurant. De har valgt å bruke en blå PARAFON Step-plate som ble en innredningsdetalj i seg selv. 

Produkt: Blå PARAFON STEP 600x600 mm.  

 

 

 

 

Produktinformasjon

Parafon Palett i Step montage. Resturang Spisa Göteborg

PARAFON STEP-konseptet gir deg mulighet for fri fargesammensetning i ulike formater og tykkelser, slik at du får unike muligheter til å forme spennende himlinger.

Bruksområde:
Butikker, skoler, kontor, spisesaler, resepsjo-ner, restauranter, barer, kafeer. 

Les mere på produktsidan >>  

Fakta Parafon Step montage:

  • Lydabsorbent kant A, for montering i tak og på vegger. 
  • Limes mot underlaget. 
  • Kombinasjonen av ulike tykkelser og størrelser gir optimalt lydbilde.
  • Glatt glassfiberoverflate og "rå", spraymalte kanter hvor steinullens struktur synes og naturlige farger kan lyse litt gjennom.
  • Valgfri NCS-farge på overflate og kanter – for at kantmalingen skal dekke steinullen, bør svartinnholdet i fargen være minst 20 % (f.eks. NCS S-2000 N). Med forbehold om at ulike farger har varierende dekkevne.