Paroc lærer opp TIPCHECK-ingeniører for å hjelpe industrien med å spare penger, energi og CO2.

15 apr 2016

Visste du at teknisk isolasjon innen industrien har hele 620 PJ i potensiell energibesparelse? Det betyr at hele 15 kulldrevne kraftverk på 500 MW kan slås av. Industriisolasjon er en Best Available Technique som kan hjelpe Europas industri med å redusere energiforbruket med 4%. (Kilde: EiiF)

Paroc and Tipcheck. Technical insulation performance check

European industrial insulation Foundation (EiiF) mener at det finnes et betydelig potensial for energibesparelse og reduserte CO2-utslipp ved å forbedre den termiske isolasjonen i industrien og at dette potensialet ikke utnyttes, til tross for at implementeringen er kostnadseffektiv. Med dette som bakgrunn engasjerte EiiF Ecofys for å avdekke potensialet for energibesparelse og CO2-reduksjon for industriell isolasjon i EU27.

Undersøkelser avdekker et innsparingspotensial ved industriell isolasjon på 620 PJ for energi og 49 Mt for CO2. Denne energibesparelsen tilsvarer

Industry can save money, energy and co2 
  • 15 kulldrevne kraftverk på 500 MW, eller
  • energiforbruket til 10 millioner husholdninger, eller
  • energiforbruket til industrien i Nederland.

Det årlige potensialet for reduksjon i CO2-utslipp er 18 millioner mellomklassebiler som alle kjører 12 500 km hvert år.

Det er kostnadseffektivt å utnytte potensialet. For å isolere uisolerte overflater til kostnadseffektive nivåer og reparere skadet isolasjon i industrien i hele EU, trengs det en investering på ca. 900 millioner euro. Denne engangsinvesteringen vil gi en energibesparelse på ca. 460 PJ, som ved dagens priser vil spare bransjen for 3,5 milliarder euro hvert år.

EiiF startet TIPCHECK-programmet for å kunne gi industrien et standardisert revisjonsverktøy for termisk energi med fokus på de termiske egenskapene til teknisk isolasjon. TIPCHECK beregner hvor mye energi og penger et industrianlegg mister på grunn av isolasjonssystemet anlegget bruker i dag (inkludert deler uten isolasjon).

TIPCHECK-programmet er også et kvalifiseringsprogram for isolasjonsingeniører, som kan bli EiiF-sertifiserte termiske energirevisorer, såkalte TIPCHECK-ingeniører. Revisorer kan hjelpe deg med å evaluere isolasjonssystemer i eksisterende anlegg, planlagte prosjekter eller oppussing, samt vise hvordan mer effektiv isolasjon kan spare energi, penger og bidra til et renere miljø med redusert CO2-utslipp.

Nå har Paroc lært opp en rekke TIPCHECK-ingeniører for å kunne gi enda bedre service og gi markedet enda bedre råd for energibesparelser.

 

Ecofys er et ledende konsulentselskap for fornybar energi, energi og CO2-effektivitet, energisystemer og markeder samt energi og klimapolicy. De bistår både offentlige og private virksomheter for å legge til rette for endringer og identifisere nye muligheter.

European Industrial Insulation Foundation (EiiF) er en europeisk nonprofit-stiftelse som er registrert i Sveits. Stiftelsen ble startet for å arbeide for, og underbygge bruken av industriell isolasjon som en fornuftig og godkjent måte å oppnå bærekraft på. Siden starten har EiiF vist seg å være en ressurs for industri som har behov for å redusere CO2-utslipp og spare energi.

Les mer

Eiif logo 

Mere informasjon om TIPCHECK-programmet finnes på EIIF webside >>

Les mer

Eiif logo 

Mere informasjon om TIPCHECK-programmet finnes på EIIF webside >>